E Cigarett FAQ - Vanliga frågor

På denna sida kommer vi att försöka svara på de vanligaste frågorna och ge dig många tips och tricks för vad du behöver veta när du börjar ditt nya vape-liv.

E-cig-användarnivå – användarsteg inom vaping.

Använd den här informationen för att bestämma den mest relevanta e-cig-produkten som passar dig och din erfarenhet och kunskap inom e-cigaretter. Det är mycket viktigt att du tar dig tid att förstå vad du gör och använder i förhållande till din och andras säkerhet. Förutom säkerhet sparar du i slutändan tid och pengar genom att välja rätt produkt från början och samtidigt undvika frustration och besvikelse av felaktiga köp.

 

Nivå 1 – Ingångsnivå (alla användare)

Vi har kommit mycket längre än den gamla cigarettliknande ångaggregatet och de nya e-cigarettpaketen drar klart nytta av större, långvariga batterier, liksom större tankar för innehållet i vätska, men i Danmark har den tillåtna tanken varit 2 ml sedan 2017.

Eftersom du måste köpa e-vätska separat har du möjlighet att experimentera med olika smaker och du kommer sannolikt att upptäcka mer smak och större ångproduktion, beroende på vilken vätska du använder.

Du kommer ofta att bli ombedd att välja mellan olika spolar (det lilla heta elementet inne i tanken) vilket innebär att du kan börja anpassa din ångkokare efter dina önskemål, med det menar vi en varmare eller kallare ånga, eller mer eller mindre ånga.

Du kommer att kunna ladda och återanvända batteriet, om och om igen, du kommer också att använda clearomizer många gånger. Spolen inuti clearomizer kan också användas för flera påfyllningar och varar i genomsnitt 1 till 2 veckor vardera.

På den här nivån lär du dig att fylla tanken med vätska ordentligt och var du ser till att det finns tillräckligt med vätska i spolhuvudet innan du använder den (detta kallas ”priming”).

Du kommer att lära dig att sätta på och stänga av batteriet (normalt 5 klick inom 2 sekunder) och du kommer att vara försiktig med att stänga av batteriet för att förhindra oavsiktlig aktivering när det inte används. Lämna inte den på när du lägger den i byxfickan, t.ex. Alla mods som produceras för den europeiska marknaden har också en låsfunktion.

Att förstå och utföra grundläggande e-cig-underhåll som att rengöra batteriets anslutningsområde för överflödig fukt eller vätska kommer att säkerställa att du förlänger livslängden och din e-cigarett.

 

Nivå 3 – sub-Ohm (avancerad)

Slutligen kommer vi till sub-Ohm vaping, den mest extrema nivån av e cigarett vaping.

I allmänhet bör endast erfarna rökare överväga att gå för en e-cigarett på sub-Ohm-nivå, men det måste sägas att flera av de nyare sub-Ohm-enheterna som har kommit på marknaden är utformade för de mindre erfarna användarna, och helt nya ångkokare i vissa fall.

Dessa nya enheter tenderar att ha begränsade alternativ som manövrering med en knapp och begränsad inställd effekt, och du kommer att se dem beskrivna eller markerade som en ”allt-i-ett” -cigarett.

Du bör fortfarande vara medveten om att sub-Ohm-spolar är bäst med tjockare vätska, lägre nikotininnehåll och att ångan ofta är mycket varmare och träffar hårdare än en enhet med standardmotståndsspolar. Ur säkerhets- och tillfredsställelsessynpunkt är det fortfarande viktigt att läsa och förstå informationen nedan.

Sub-Ohm betyder i huvudsak att använda en spole med ett elektriskt motstånd på mindre än 1,0 Ohm.

Det finns tankar som kan använda både standardmotståndsspolar (t.ex. 1,8 Ohm) och sub-Ohm-spolar. Om du använder en standardspole, ångar du inte sub-Ohm, men så snart du använder en spole med mindre än 1,0 Ohm, ångar du sub-Ohm.

Även om du använder spolar med ett motstånd på något från, säg, 1,0 till 1,2 Ohm, ska du inte använda dessa på standard eGo-batterier. Vissa batterier / märken kan hantera mindre motstånd, men andra kan inte och det är osannolikt att du vet exakt specifikation för ditt batteri eftersom denna information i allmänhet inte är tillgänglig.

Attraktionen för sub-Ohmin är massiva ångmoln och en suverän ren smak.

Denna ångnivå har den högsta risken när det gäller säkerhet.

Sub-Ohm-tankar och -spolar ska endast användas av erfarna användare, eftersom ytterligare säkerhetsåtgärder bör användas när de används.

Sub-Ohm-spolar fungerar på mekaniska mods eller reglerade mods som har förmågan att slå på med sub-Ohm-motstånd. Det betyder att om du har en 0,5 Ohm-spole bör din enhet (batteri / strömförsörjning) bara slås på med 0,5 Ohm-motstånd eller mindre.

Det är absolut nödvändigt att användarna förstår säkerheten när de använder dessa enheter eftersom det dras väldigt mycket kraft från mycket kraftfulla (höga) batterier. 

Ett mindre kraftfullt batteri på fel spole kan mycket lätt överhettas, ta eld och / eller explodera!

Om du använder en reglerad mod, se till att den fungerar med förstärkarna.

Se till att du undviker billiga multimätare när du mäter dina motstånd.

På denna nivå kommer du också att förstå att du måste använda temperaturkontrollspolar med en temperaturkontrollenhet och du vet när du är i rätt ”läge” för att spolen ska fungera ordentligt.

Du vet eller har en väldigt bra uppfattning om vilken nikotinstyrka du ska använda på de olika enheterna (max 6 mg i de flesta fall) och du vet också vilket VG-förhållande som fungerar bäst för alla enheter. Detta är särskilt relevant i förhållande till spolarna i sub-Ohm-enheter. Sub-Ohm-spolar använder ett högt eller högre VG-förhållande för att undvika läckage, brus och andra utmaningar.

Dessutom är ångning under Ohm vanligtvis en annan rökteknik, direkt lunginhalation än inandning från mun till lunga.

KÖP INTE en sub-Ohm-enhet om du inte förstår begränsningarna och inte har full kontroll över säkerheten.

 

Nivå 4 – RBAs, RDAs, RTAs – Build Your Own Coils (Advanced)

Återbyggbara finfördelare och deras spolar och vingar har kända risker och därför är dessa och liknande enheter endast avsedda för expertanvändare och bör inte köpas av användare med otillräcklig kunskap om säkerhet.

En ombyggd spole / veke måste testas noggrant med en mätare för att säkerställa att den är säker att använda.

Tester bör utföras för att säkerställa att det inte finns några shorts och motståndet inte är för lågt.

Nya spolar och vekenheter måste testas och sedan användas först på en stark grundläggande elektrisk APV med kortslutningsskydd.

Ingen ny spole / vekenhet bör användas på en elektronisk enhet förrän den är känd för att vara säker.

Defekta vecken och spolar kan och kommer att spränga elektronisk utrustning och de kan orsaka personskador.

 

Vilken är rätt e-cigarett för dig?

I slutändan är det ditt val, men om du är ny eller relativt ny för e-cigs rekommenderar vi att du börjar med något från nivå 2.

För dem som är villiga att läsa sin bruksanvisning, titta på en Youtube-video och ta sig tid att förstå vad de gör och hur deras enhet fungerar, kan nivå 3 övervägas.

 

Bästa e vätska för ecig-coils och PG och VG ingredienser förklaras

Om du är ny inom vaping förstår vi att det är väldigt förvirrande, men förhoppningsvis kommer den här sidan att hjälpa dig.

Det kan vara nödvändigt att ha tålamod att experimentera med olika smakupplevelser, och om du har en variabel spännings- / wattförbrukning eller temperaturkontrollenhet, kommer du att upptäcka att mer eller mindre effekt (värme) krävs för att få ut det bästa av vätska.

Att uppnå den bästa smaken beror huvudsakligen på temperaturen vätskan (och smakerna) värms upp till, men olika e-vätskor kan smaka lite olika beroende på de spolar du använder. Du kan bli besviken över smaken i en av dina tankar, men det kan smaka gott om du har en annan typ du kan prova med.

Om du inte vet vilken spole du har, titta noga på spolen (du kan behöva ett förstoringsglas) eftersom det vanligtvis står på dem i mycket litet tryck. Du letar efter något i riktningen 1,8 ohm.

 

Spolar över 1,0 ohm

Om du precis har börjat vapning och använder en vanlig typ av spole är det perfekt att börja med en 50/50 elikvid. När vi säger standardspole menar vi liknande Innokin T18 eller T18E 1,5 ohm eller 2,0 ohm, Aspire Nautilus 1,8 ohm, Aspire BVC 1,8 ohm, olika Kanger-spolar 1,5 ohm, 1,8 ohm, etc.

 

Spolar mindre än 1,0 ohm (sub-Ohm)

I allmänhet lämplig för allt från 50% VG direkt till max VG. Ju lägre spolmotstånd, desto större kan VG användas. Det finns inget enda svar på detta, även om VG har en viss tjocklek, har aromer sin egen viskositet och optimala uppvärmningstemperaturer, så det handlar om att experimentera tills både du och din enhet är nöjda.

 

Vilken VG ska jag använda i min e-vätska?

För 1.0ohm-spolar, börja med 50% VG och använd den som en guide för nästa gång.

För 0,8 / 0,6 ohm-spolar, börja med 60% VG eller 70% VG och använd den som en guide.

För 0,5ohm spolar, börja med 70% VG och använd den som en guide.

Försök bara med en liten mängd tills du vet hur din spole / enhet presterar med just din juice smak / blandning.

Du måste verkligen titta på de tjockare (och ofta bättre) juicerna på denna nivå för att undvika läckage och prestanda.

 

All e-vätska för ångning under Ohm

Tänk på att om du inte är en sub-Ohm vaper kommer du förmodligen bli besviken om du köper tjockare VG-e-vätskor eftersom de är utformade för sub-Ohm-spolar och deras större kraft och mer värme. Det är troligt att du inte upplever samma fulla smak, t.ex. på en standard 1,8Ω spole.

 

Skrapar det dig i halsen?

De högre PG-vätskorna har vanligtvis en skarpare halsskrapa. Kicket på nacken är starkare i vätskor som har mer PG än VG, men det beror naturligtvis på den nikotinstyrka du väljer.

 

Den smidiga känslan

E vätska med högre VG-innehåll tenderar att ge en mjukare ånga och mindre repor i halsen. VG bär inte smaken lika bra som PG, men detta kan motverkas genom att använda mer kraft för att producera mer ånga.

 

E flytande blandningar

70% PG / 30% VG: Denna blandning är högre i PG och är bäst för dem som njuter av en mer intensiv smak och halsskrapa med mindre till måttliga ångmoln.

50% PG / 50% VG: Mellanvägen mellan hals och ånga.

70% VG / 30% PG: VG ger en mjukare inandning med mycket mer ånga.

 

Nikotinnivåer

0 mg / 0% – noll nikotininnehåll, vaping för nöje inte nikotinberoende

3 mg / 0,3% – antingen för mycket lätta rökare eller för dropp med hög VG-vätska

6 mg / 0,6% – för rökare av lätta cigaretter

12 mg / 1,2% – för rökare av standardcigaretter

18 mg / 1,8% – för rökare som röker 20+ dagliga cigaretter

 

Hur mycket luftflöde ska jag sätta på min e-cigarett?

Om du har en enhet med justerbart luftflöde hjälper det dig att tänka på följande:

Större luftflöde = mer moln (mer ånga)

Mindre luftflöde = färre moln (mindre ånga) = mer smak

Med mindre luftflöde andas du in en större koncentration av förångad vätska. När du ökar luften som strömmar igenom ökar volymen på ånga och minskar vanligtvis smaken.

 

Sub ohm vaping

Om du använder subohm-spolar (spolar mindre än 1,0 ohm), kom ihåg att du bör använda e-vätska med låg nikotinstyrka med högre VG. Kom ihåg att ju större nikotinstyrkan är och ju mer PG det finns i din vätska, kommer ångan troligen att slå för hårt på de flesta vapers.

 

Undvik torrsugning

När du använder bomullsspolar är det mycket viktigt att se till att spolen är ordentligt mättad i e-vätska för att undvika torrsugning. (så att du undviker att bomullen i spolen brinner). Förbränningen släpper ut ohälsosamma kemikalier, precis som bränt rostat bröd, och även om olika kemikalier produceras / släpps, anses ingen av dem vara bra och bör undvikas.

 

Huvudingredienser i e-vätska

Det finns olika tillverkare av e-vätskor med olika ingredienser och blandningsförhållanden i sina produkter. De vanligaste basingredienserna i e-vätska är propylenglykol (PG) och vegetabiliskt glycerol (VG). Basvätskan används för att producera den ångliknande ångan, och den fungerar som ett leveransmedel för att bära smak och nikotin.

 

Det finns tre huvudgrupper av ingredienser:

– Basvätska (PG och / eller VG)

– Nikotin

– Aromer (naturliga och konstgjorda)

 

Här är en snabb översikt av propylenglykol kontra vegetabiliskt glycerin:

Propylenglykol (PG)

Propylenglykol ger den bästa halskrapan och är tunnare än vegetabiliskt glycerin. Det bildar inte lika tjock ånga, men det lämnar inte så mycket rester som VG. Detta innebär att finfördelaren eller spolhuvudet (den del som blir varm och värmer upp vätskan) inte behöver arbeta lika hårt, så det tenderar att hålla längre.

 

Vegetabiliskt glycerin (VG)

VG ger en sötare vape som skapar mer ånga och har en tjockare konsistens. Fördelen med att använda vegetabiliskt glycerin som den dominerande basen i e-vätska är att det ger en tätare ånga eftersom den har en tjockare komposition.

VG tenderar att ha en sötare smak, men levererar i allmänhet mindre ”halskrapa” än PG-baserade vätskor. Användare som gillar en tjockare ånga föredrar ofta VG-baserade vätskor. VG, eftersom vätskan är tjockare, betyder inte att det är mindre benägna att läcka.

 

Topptips för bästa smak för vapers

Om du inte riktigt får ut det du vill ha av vaping och din e-vätska när det gäller smak, kommer den här sidan att ge dig några riktigt bra tips.

Alla verkar prata om molnjakt, men är inte smakjakt lika viktigt?

Vi hoppas kunna hjälpa dig att hitta den fantastiska ”sweet spot” här.

 

E vätskor för bästa smak

Bortsett från aromen i e-vätska, som vanligtvis inte kommer att vara mer än 10-15%, innehåller de flesta e-vätskor PG och VG i olika mängder. Dessa basvätskor påverkar tjocklek, smak, smak och repor i halsen.

Detta ämne behandlas i detalj i en av våra andra artiklar e-flytande blandningar, men här är en snabb översikt.

Sub-Ohm molnjagare tenderar att använda hög VG-juice eftersom de producerar mycket mer ånga, men dessa moln produceras ofta på bekostnad av smak.

VG, som ger molnen, är nästan smaklöst och lätt att avdunsta, men det bär inte smaken lika bra som den tunnare PG-ingrediensen.

PG ger vanligtvis mer smak, men det är också ansvaret för mer ont i halsen, så se till att hålla nikotinen tillräckligt låg så att sug du får inte är för hårt i halsen.

En blandning av 50/50, halv och halv kan vara det perfekta valet (för vanliga e-cig-användare), eftersom det träffar någonstans mellan smak och ånga, men igen för standardanvändare, och med det menar vi de som använder något från en 1,5Ω – 2,5Ω spole i sin e-cigarett, men överväg 70% PG e-vätskor för ännu mer smak.

 

Justera luftflödet för mer smak

Många vapers underskattar vikten av att justera luftflödet när det gäller smak. Generellt när det finns mer luft genom spolen är ångan inte lika tät men det kommer att producera en mängd ångmoln men detta minskar också smaken.

De av er som jagar mer smak bör försöka stänga av luftflödet gradvis, förutsatt att du har en, inte alla enheter har den. Ju mindre luft som passerar genom möjliggör en tätare och varmare ånga med mer smak.

Om du stänger av luftflödet för mycket minskar det ångan, men det kan också göra det varmare än du vill.

 

Luftflödestypen eller designen kan påverka smaken

Förutom mängden luft som strömmar igenom gör placeringen av luftflödeshålen också en skillnad.

Lufthål på många tankar tillåter luft till sidan av spolen, och det är bra, men det fungerar inte alltid lika bra som luft under spolen, som sedan har en direkt väg upp till munstycket och ofta förbättrar smaken.

 

Väggens material i spolen gör skillnad för smaken

Materialet på väggen och tråden inuti spolen påverkar smaken på din juice.

Spolen är den lilla delen inne i tanken där vätskan är och har till uppgift att snabbt värmas upp vid behov.

Kiseldioxidmaterial brukade vara den vanliga väggtypen inuti en spole, men både bomulls- och keramikwicks har nu blivit populära eftersom det hjälper till att förbättra smaken.

Även inne i spolen, som vilar fint och bekvämt med veken, finns det olika typer av metalltrådar i olika former, inklusive kanthall, rostfritt stål, nickel och titan.

Kanthal är fortfarande den mest använda sladden och ger en god ren smak.

Med införandet av temperaturreglering kommer t.ex. Nickel (Ni200), rostfritt stål och titan. Nickel fungerar lika bra som Kanthal i smakläge, men du kan hitta vissa rostfria stål och titanspiraler har en lätt metallisk smak.

 

Munstycke / droppspets stil och storlek

Din munstycks storlek och form kan göra skillnad för smaken du upplever, dock mindre än att justera ditt luftflöde eller dina inställningar.

De som vill producera ångmoln tenderar att använda munstycken med breda hål (större / bredare hål) utformade för att producera en luftigare vape, vilket är bra om du vill ha mer ånga och en svalare vape, men inte om du vill ha mer smak.

Om du använder en tank med ett brett munstycke / droppspets kan du försöka byta den till ett vanligt smalt hål för att öka din smak. Förvänta dig inte en enorm skillnad, men det kan göra skillnad.

 

Justera dina ströminställningar om du har dem

Om du har en variabel enhet av något slag, justera bara dina inställningar uppåt eller nedåt, det här är det enklaste sättet att ändra smak på din e-vätska.

Eftersom olika smaker i din juice avdunstar vid olika temperaturer, kommer du att hitta olika element i smaken som kommer ut vid olika inställningar för spänning / watt (eller temperatur).

Din inställning i förhållande till det elektriska motståndet i din spole dikterar hur snabbt och hur varmt spolen blir.

Börja alltid med lägre inställningar och arbeta dig upp tills du når det som kallas ”sweet spot”.

Alla e-flytande smaker har sin egen unika söta fläck, så ta dig tid att experimentera när du börjar med nya smaker.

Det hjälper till att börja med e-vätskeblandningar som i allmänhet är bäst lämpade för typen av spole i din tank, med det menar vi att välja en som inte är för tjock om du använder en standardspole och om du använder en sub-Ohm-spole , undvik mycket tunna vätskor.

Vissa typer av vätskor kan vara riktigt bra på 30w, medan andra redan är bra på 20w. Denna ”försök och fel” är bl.a. det som gör det kul att vape!

Om du har en temperaturkontrollenhet (med lämpliga spolar för TC-läge) har du en extra fördel eftersom du kan kontrollera temperaturen, vilket innebär att du kontrollerar temperaturen på spolen och värmen i spolen påverkar smaken.

Återigen, bara experimentera med dina inställningar, börja på lågsidan och arbeta för att hitta ”den söta fläcken”.

 

Vad är inandning från mun till lunga

Inandning av mun till lunga eller munsug eller MTL är det sätt som traditionella rökare alltid har rökt.

Konceptet är enkelt, en rökare som använder munnen för lungteknik, andas in ånga i munnen och andas sedan in i lungorna.

Denna MTL-metod för inandning av traditionella cigaretter beror på det faktum att filtret behöver mer sug för att suga rök igenom, och medan rökaren hindrar sug från att suga, måste de hålla rök i munnen innan de andas in i lungorna.

Suggraden när du suger på en elektronisk cigarett kan ändras genom att justera luftflödet, och även om det inte krävs så mycket sug för att förånga, kan luftflödet justeras för att öka sugningen, och metoden när den används för ångning förblir densamma. samma.

 

Vad är direkt lunginandning

Direkt lungteknik är en del av utvecklingen av vaping när det gäller användarpreferenser och ny utrustning, och finns speciellt i enheter under Ohm som kan producera mer ånga.

Ångor som vill skapa massiva ångmoln måste kunna skapa mer luftflöde för att skapa mer ånga, och inandning är svårare att göra med ett lösare luftflöde eftersom du inte kan hålla all den ångan i munnen, och därför är dessa ångor kända som molnjagare, började föredra direkt lunginandning för att få sug.

 

Skillnaden i enheter och inställningar

Den mest grundläggande aspekten av ångbildning är tanken och värmebatteriet samt den vätska som vi vill komma till.

Tankar utan luftflödeskontroll är bäst för inandning från mun till lunga.

Tankar med luftflöde kan användas för båda metoderna. Håll luftflödet nära stängt och använd det för MTL, eller öppna det och låt luften tränga in och runt spolen så är du redo för direkt inandning av lungorna.

 

Vätska för inandning från mun till lunga

Den traditionella mun-till-lung-tekniken kräver en vanlig e-vätska i användarens föredragna nikotinstyrka. Som standard menar vi en vätska med t.ex. Högst 50% VG, för annars kan det ofta vara för tjockt och täppa till värmebatteriet snabbare än du vill. 50% VG ger en genomsnittlig mängd smak och ånga.

 

Vätska för direkt inandning av lungan

Direkt lunginandning kräver mer ånga för att produceras och kräver därför en större mängd VG. Säg, allt från 60% VG-innehåll i vätskan som ett minimum, men ofta något upp till 80-85% VG.

Direkta lungångor använder vanligtvis sub-Ohm-värmespolar (med ett motstånd på mindre än 1Ω), vilket innebär att det blir varmare snabbare, och på grund av detta träffar nikotinet mycket hårdare. Den genomsnittliga nikotinen för vapning under ohm (moln jagar) är 3 mg, även om 6 mg fortfarande är bra för vissa.

 

Ånga eller smak

Direkt lunginandning är för dem som väljer ångproduktion framför smak, för att skapa mer ångmoln måste man ge upp smak.

 

Vilken ska jag välja?

Om smak av vaping är viktigare för dig än att göra massor av moln, är vaping från mun till lunga det rätta valet för dig. Betrakta dig själv som en finsmakare istället för en molnjägare.

Om du föredrar att producera ångmassor tillsammans med den resulterande sugningen, är direkt lunginandning det rätta valet för dig.

 

Varför spolar brinner

För att undvika att bränna dina spolar hjälper det dig att förstå vad som händer när allt fungerar bra och vad som händer när saker inte går enligt plan och spolen brinner ut och vätskan smakar hemskt.

När allt fungerar bra, tryck på fyrknappen, strömmen från batteriet hittar sin väg till och genom din spole, och både spolen och vätskan blir heta. Värmen som avges av spolen absorberas av den omgivande e-vätskan, precis som vattnet i en panna. Veken i spolen är helt mättad och vätskan i spolen upphettas till den punkt där den förvandlas till ånga.

Med tillräcklig vätska i tanken absorberas mer vätska i spolen varje gång du andas och spolen blir inte för varm eftersom den nyligen absorberade vätskan har en sval kylningseffekt på fuktfördelningen inuti spolen.

Emellertid uppstår problem när det inte finns tillräckligt med vätska i veken eller om den inte absorberas tillräckligt snabbt. När du trycker på fyrknappen och spolen blir varm finns det inte mycket vätska där för att absorbera värmen och det blir extra varmt eftersom det inte finns tillräckligt med vätska för att ha någon form av kylningseffekt, med andra ord temperaturen på spolen ökar onormalt. Detta gör att vätskan som fortfarande finns i veken blir för varm, ”överkokt” eftersom den värms upp för mycket.

Om du använder bomullsspiraler resulterar denna förbränning i produktionen av formaldehyd som smakar äckligt.

När det inte finns tillräckligt med vätska i veken i spolen utsätts veken direkt för den glödande heta spolen och den brinner, och när den brinner kan den troligen skadas.

 

Hur man slutar bränna spolar

1. Primning av spolar:

Om du inte gör detta innan du ångar, speciellt om du bara fyller och skjuter, så att säga, är det mycket troligt att du förstör din spole helt och det kommer inte att vara till nytta då och pengar i avloppet. För att göra detta, installera bara en ny spole i din tank. Med standard ecig-spolar, droppa några droppar vätska direkt i hålet på toppen av spolen för att hjälpa till med mättnad.

Om du använder större spolar kan du också lägga till några droppar på den exponerade bomullen genom hålen runt spolen. Du behöver vanligtvis fylla din tank till sin fulla nivå, men kom ihåg att det finns en eller två tankar, till exempel Joyetech eGo ONE VT-finfördelaren, där tillverkaren rekommenderar att du lämnar en liten luftficka. Antag att det är fullt (men inte ovanför det centrala luftflödesröret om det fylls underifrån) såvida du inte vet något annat.

En fullständig fyllning av tanken säkerställer att när vätskan kommer in i spolens fuktområde (där bomull eller absorberande material finns), att en korrekt vätskenivå upprätthålls under grundningsprocessen och det resulterande vakuumet kan också spela sitt roll. Skruva ihop allt, men dra inte åt för mycket, eftersom du riskerar att skada tätningarna, och se alltid till att tätningarna passar ordentligt för att undvika att skada dem. Låt den sitta i några minuter för att helt mättas, du kan påskynda processen genom att ta några ljusstreck UTAN att du trycker på fyrknappen; detta drar mer vätska in i spolen.

 

2. Håll tanken full

Om mängden vätska i tanken är låg eller för låg, finns det en ökad risk att den inte mjuknar tillräckligt i veken inuti spolen. 

Ibland spelar det ingen roll för mycket, men på många spolar idag måste vätskan vara på en viss nivå för att nå alla fuktgivande portar (hålen där du kan se veken inuti spolen).

Om vätskan inte kommer in kommer det att finnas torra områden inuti spolen, så ta dig tid och ansträngning för att hålla tanken fylld så ofta du kan. Om du märker att smaken försvinner, kontrollera dina nivåer.

 

3. Använd tunnare e-vätska

Det finns två huvudbaserade ingredienser i e-vätska; den ena heter PG och den andra VG. PG är tunnare än VG och suger därför snabbare in i veken. Detta innebär att tjockare juicer med ett högre förhållande av VG, t.ex. 70% eller mer kan orsaka problem, säkert med standardspolar, men om du har en sub-Ohm-spole är de ofta utformade för högre VG-juice.

Om du använder hög VG-vätska och har problem, försök att välja en 50/50-blandning eller till och med en 70% PG-blandning.

Var medveten om att vissa spolar beror på deras design, dvs. mängden hål, placeringen av dem, etc., väger bättre än andra.

 

4. Minska watt

Om du har en variabel enhet där du kan justera din effektnivå, dvs. minska din spänning / watt eller temperatur, var medveten om att ju högre effekt, desto mer vätska avdunstar du varje gång du andas.

Detta kommer tillbaka till utbud och efterfrågan, vätska v spole / veke, om du avdunstar vätskan med en hastighet snabbare än vad som kan fyllas i veken, är bränning precis runt hörnet. I själva verket kommer förbränningen att ske snabbare på grund av för mycket strömuppvärmning av spolen eftersom det finns omedelbar för hög värme.

Lösningen är att minska din effektinställning, speciellt om du märker att smaken bleknar.

Om du tittar på din spole är det vanligtvis en spännings- eller wattintervall skriven på den, ofta med mycket lågt tryck. Till exempel, om det står 10-14W, om du överstiger 14W, var medveten om att du överskrider gränserna för den spolen. Du ber den utföra ett jobb det inte var designat för. Det är värt att kontrollera vilka andra spolar som är kompatibla med din enhet eftersom de alla har olika spännings- / wattintervall.

 

5. Håll dig borta från kedjevapen

Avdunstning, dvs. kontinuerlig ångning kan leda till minskad smak och en bränd veke eftersom juice och mättnadsgrad inte kan hålla jämna steg med din ånghastighet och veken blir torrare, vilket är ett steg närmare bränningen. Sluta ånga eller sakta ner. Ge din spole tid att återhämta sig. 

 

6. Du kan behöva byta e-vätska

Vissa e-flytande smaker har sötningsmedel som orsakar stora problem med vissa spolar. Detta hänför sig troligen till de tjockare högre VG-juice, men inte alltid. Det kan hända att dina spolar täpps mycket snabbt och blir mörkare och mörkare. Ibland kommer samma vätskor att göra en spole värdelös på en dag!

 

Problem med elektroniska cigarettbatterier

Batteriet är urladdat och tänds inte

De flesta vanliga elektroniska cigarettbatterier slås på och av med en 5-klickfunktion (5 klick inom 2 sekunder). Det betyder att klicken är ganska snabba och måste vara mycket medvetna, och detta är en del av deras design för att förhindra att de slås på utan att du är medveten om det.

Det enklaste sättet att göra detta är att räkna en, två, tre osv. Och se till att du klickar på 5 separata gånger, annars kanske inte batteriet inser att du har klickat 5 gånger.

Det genomsnittliga elektroniska cigarettbatteriet har en typisk livslängd på 300 laddningar, och denna livslängd minskas avsevärt om batterierna laddas ofta och används konstant.

Dessa litiumjon e-cig-batterier är också mycket känsliga för miljöförhållanden på grund av mikrotekniken inuti dem. Möjliga orsaker till ett urladdat batteri inkluderar kontaktproblem, defekt batteri, överförbrukning, missbruk, skador, miljöförhållanden och livslängd överskridits.

Om du fortfarande sitter fast kan följande alternativ hjälpa till, men beroende på det problem du har är det ofta bättre att bara ha ett nytt batteri på den säkra sidan.

 

Alternativ:

Placera batteriet i ett rum vid konstant temperatur i 24 timmar (frys inte eller överhettas).

Försök ladda batteriet (se till att laddaren fungerar på andra kompatibla batterier, annars kan din laddare vara problemet).

Om batteriet laddas, försök ansluta en annan clearomizer / tank. Om du fortfarande har samma problem är det troligt att batteriet är orsaken till dina problem, men du vet inte exakt vad problemet med batteriet är i detta skede.

När ett batteri närmar sig slutet av sitt liv kan du fortfarande ladda det, men det kommer inte nödvändigtvis att kunna värma något tillräckligt.

Om batteriet är defekt, har använts för mycket, missbrukats, skadats eller dess livslängd är lång bör det inte användas igen, men om du inte har någon anledning att misstänka något av dessa problem kan problemet vara en dålig anslutning mellan batterikontakten och clearomizer / tankens kontaktpunkter eftersom produkter kan variera något och ibland kan punkterna skjutas in för långt när de skruvas ihop.

Ta något som en cocktaildräkt av trä eller ett kreditkort (använd ingen metall på batteriet) och böj försiktigt mittströmbrytaren upp på både spridaren / clearomizer och batteriet så gott du kan. Det här är ett svimlande jobb, så var försiktig så att du inte tvingar något på plats. För 510-stilförstärkare / clearomizers med en utskjutande skruv, skruva loss den något.

 

e-vätska i batteriet

Om du får vätska i batteriet kan det fastna i på eller av-läge, vilket gör det oanvändbart. LED-knappen trycker ofta fortfarande på, men vätska kan fortfarande sätta den ur funktionsdugligt skick. Det kan hända att batteriet börjar fungera igen några dagar senare när det har fått torka ut. Om du har överflödig vätska runt knappen, försök att knacka försiktigt på batteriet på en pappershandduk. Tryck inte direkt på knappen och särskilt inte på en hård yta, annars kan du skada den.

God ren kontakt mellan ditt e-cig-batteri och clearomizer / tanken är avgörande för bästa värme, ånga och smak, så regelbunden rengöring är viktig (t.ex. varannan vecka). Gnugga alkohol / kirurgisk alkohol på en Q-tip / bomullsknopp är perfekt.

Rengör även utsidan av anslutnings- / kontaktområdet och insidan och se till att hålla batteriet upp och ned så att tyngdkraften kan ta bort överflödig vätska. Pappershandduk kan användas för att torka området om det behövs.

För envis smuts är en cocktailpinne idealisk för gängade spår och var försiktig så att den inte bryts av i batteriet, men använd inte metall.

 

Batteriet håller inte på laddningen

Batterierna har en begränsad livslängd så att de inte håller för evigt. Deras livslängd varierar i genomsnitt ca. 300 laddnings- / urladdningscykler. Men om batteriet är relativt nytt och inte håller laddningen, är det troligtvis defekt eller skadat.

 

Batteriet laddas ok och LED-lampan tänds när den trycks in, men ingen ånga

Mest troligt att det är relaterat till kontaktpunkterna mellan batteriet och spridaren, eller det kan vara spridarhuvudet / spolhuvudet. Försök byta spole.

 

Batterilampan tänds men blinkar

Gränspunkten för ett e-cig-batteri kan vara allt från 5 till 10 sekunder beroende på arbetsstycket. Detta är en standard säkerhetsfunktion, eftersom batterierna är utformade för att klippas ut för att förhindra överhettning.

 

Batterilampan blinkar tre gånger

Vissa batterier blinkar tre gånger för att indikera en kortslutning. De flesta vanliga e-cig-batterier har så kallat kortslutningsskydd, så när det finns en kortslutning och du trycker på strömbrytaren blinkar den bara tre gånger och gör sedan ingenting.

Blinkar det fortfarande tre gånger utan tank? (ta bort tanken, se till att batteriet är på och tryck på strömbrytaren för att kontrollera).

Om lysdioden fortfarande blinkar tre gånger utan en clearomizer, vet du att det har något att göra med batteriet, om det bara blinkar när det är anslutet till clearomizer, kanske det inte finns en bra anslutning eller det kan vara spolhuvudet.

Om clearomizer stängs av för hårt kan det trycka ner batteriets mittstift bara något och anslutningen går förlorad. Se till att batteriet inte skruvas för hårt. Försök skruva tillbaka den lite och se vad som händer.

Prova också en annan spole om det är problemet, beroende på vad du redan har upptäckt ovan.

Att använda en nyare mod kommer att indikera en kortslutning genom att säga kortslutning på skärmen.

 

Batteriet blinkar snabbt men ingen ånga

Batteriet är lågt och måste laddas. De flesta vanliga e-cig-batterier blinkar vanligtvis snabbt i ett försök att berätta att de tar slut.

Om du använder en nyare mod kan det hända att batteriindikatorn blir låg eller att den säger låg effekt.

 

Batteriet blir extremt varmt när du använder eller laddar

Detta är ett tecken på att batteriet har ett allvarligt problem. Kasta inte det i papperskorgen! Placera batteriet på en sval plats där det inte utgör någon brandrisk (t.ex. en bänkskiva i granit) och använd inte batteriet igen.

 

Batteriet lyser grönt vid laddning

Green är avsedd för laddning, så du behöver inte ladda den längre. Alla batterier är delvis laddade och du bör kunna använda dem omedelbart utan att behöva laddas omedelbart.

Om du använder en nyare mod har du en batteriindikator som berättar vilket laddningssteg du har.

 

Batteriets lysdiod blinkar grönt och rött

Batteriet är nästan fulladdat. Det säger att batteriet nästan är laddat.

 

Viktiga anvisningar om laddning av batterier

Använd alltid rätt laddare för batteriet du laddar.

Lämna aldrig batterierna utan uppsikt, ladda ur kontakten innan du går till sängs eller går ut.

Ladda inte batterier på lättantändliga ytor som mattor eller ytor som kan skadas av värme.

Ta ut batteriet när batteriet är fulladdat.

Låt helst batteriet vila några timmar efter laddningen.

Låt inte batteriet ta slut helt, det rekommenderas att ladda batteriet när det är lågt, inte helt tomt.

Lämna inte ett tomt batteri när det inte används – det kan leda till ett mindre användbart batteri.

Värm eller förbränn inte batterier.

Ladda inte skadade batterier.

Om ett batteri blir varmt när det laddas, sluta ladda omedelbart och låt det svalna innan du hanterar det vidare.

 

Hur du lagrar och sköter om dina batterier

Förvaring av batterier förlänger batteriets livslängd och förhindrar att de blir en säkerhetsrisk.

Håll batterierna borta från metallföremål inklusive föremål som nycklar och mynt (så undvik att lämna dem i fickan).

Förvara batterierna på en torr, sval plats som inte utsätts för extrema temperaturer eller fukt.

Om du bor på ett varmt ställe kan batterier förvaras i kylskåpet (men frysa inte dem).

Om du gör detta, försegla dem i en lufttät plastpåse för att bibehålla rätt fuktnivå.

När du förvarar litiumbatterier under en tidsperiod, lämna dem helst runt 40% laddade – detta minimerar nedbrytningen och låter batteriet urladdas långsamt, vilket är avgörande för dess driftshälsa.

Förvara alltid batterierna med de positiva och negativa polerna så att de inte kan börja leda el på tomgång.

Undvik att förvara nya och gamla batterier tillsammans, eftersom det finns en risk att de nya kommer att transportera el till de äldre.

Kassera batterier på ett säkert sätt och i enlighet med föreskrifter (vissa lokala butiker har återvinningsanläggningar).

Om du fortfarande har problem, tveka inte att kontakta oss:

mail@esug.dk